Naar de dierenarts bij gebitsproblemen van jouw kat, hond of konijn

In tegenstelling tot de menselijke tandheelkundige zorg is tandheelkunde voor huisdieren een vakgebied dat voorbehouden is aan een dierenarts. Dit heeft er onder meer mee te maken dat huisdieren voor een gedegen onderzoek en een behandeling van gebitsproblemen vaak onder narcose gebracht worden. Zeker als het baasje het gebit van de hond of kat niet poetst, kan er door de tandplak een tandvleesontsteking ontstaan. De tandplak verandert in tandsteen en met de tijd tast het ontstoken tandvlees ook het kaakbot aan met slinken als gevolg.

Het belang van weleens 'aaa' zeggen

In tegenstelling tot veel andere dierenklinieken is Dierenkliniek Oosterhout in samenwerking met Dierenkliniek Rijen gespecialiseerd in alle tandheelkundige problemen die zich voor kunnen doen. Zowel preventief als wanneer je gebitsproblemen bij jouw konijn, kat of hond ervaart, raden we een bezoek in onze kliniek aan. De meeste baasjes zijn gewend zelf ieder (half)jaar naar de tandarts te gaan voor de controle van zijn of haar gebit.

Net als mensen kunnen dieren last krijgen van hun gebit. Huisdieren hebben deze (preventieve) zorg dus net zo hard nodig als wij mensen. Om vroegtijdig eventuele gebitsproblemen aan het licht te brengen is een periodieke controle van belang. In bijna alle gevallen geeft jouw dier namelijk niet aan dat hij of zij last heeft van gebitsproblemen.

Onze Service

Tandheelkundige specialisatie bij Dierenkliniek Rijen

Bijna alle volwassen honden en katten (konijnen en cavia's) hebben gebitsproblemen. Wanneer er na het jaarlijkse consult vermoedens van gebitsproblemen bij je huisdier aan het licht komen kan met de nodige bewaking het gebit van jouw gezelschapsdier worden onderzocht en behandeld. Deze gebitsbehandelingen worden uitgevoerd bij Dierenkliniek Rijen. In deze dierenkliniek hebben we de beschikking over alle benodigde apparatuur (denk aan bijvoorbeeld dentale röntgen en een speciale gebitsunit) om de gebitsproblemen bij je huisdier zo goed mogelijk te behandelen. Ook als je huisdier extra zorg nodig heeft rondom de narcose, bijvoorbeeld bij een hartprobleem, beschikken we in onze dierenkliniek over alle kennis en kunde om jouw dier zo veilig mogelijk van zijn pijnlijke gebitsprobleem af te helpen.

Al met al is de controle van het gebit van jouw gezelschapsdier nét zo belangrijk als jouw jaarlijkse controle bij de tandarts. En mocht er verdere behandeling nodig zijn, dan hebben de specialisten in Dierenkliniek Rijen uitgebreide kennis en kunde in huis om jouw maatje zo goed mogelijk te helpen met zijn of haar gebitsproblemen.

Gebitsproblemen kat, hond (en konijn) I Dierenkliniek Rijen

Dierenkliniek Oosterhout is, in samenwerking met Dierenkliniek Rijen, gespecialiseerd in tandheelkunde. Kom langs voor controle en eventuele behandeling bij gebitsproblemen van jouw kat, konijn of hond.